– En av årets morsomste mellomdistanser!

De to siste dagene av Sørlandsgaloppen forflytter vi oss til Ringdalsskogen for en mellomdistanse og en litt forkorta langdistanse. Løpene går i et forholdsvis lite område, kun drøyt to kvadratkilometer vil være i bruk disse to dagene. Til gjengjeld er terrenget spennende, med vakker løvskog og gammel granskog. Terrenget er ganske urørt villmark rett ved motorveien – og vil gi A-løperne en skikkelig o-teknisk utfordring.

«-Lørdagens løp blir en av årets morsomste mellomdistanser for teknikerne. Krevende o-teknisk med mange skrenter, men bedre bunn og løpbarhet enn man ofte er vant til i Vestfold. Her gjelder det å sno seg frem», sier løypelegger Jørn Sundby, som kan by på lesbare kart også. Lørdag får alle 1:5000 på mellomdistansen, mens kun de lengste løypene har 1:7500 på søndag. For de yngste og ferskeste finnes det stier og ledelinjer å følge.

«- På søndag blir det mer langdistansepreg med lengre strekk med veivalgsmuligheter», sier Sundby, som øser lovord over kartet som er signert Helge Gisholt. «- Det beste kartet jeg noen gang har løpt på i Vestfold, det blir rett og slett en fryd for den finslepne teknikeren å orientere her.»

Så Sørlandsgaloppen 2017 avsluttes med to godbiter o-teknisk, men kanskje kan det være lurt å spare litt krefter underveis: – Arenaen ligger på en høyde, så løperne må tåle en kneik opp mot målet begge dager 😊