Arena, kart og terreng

Komme hit

Arena de to første dagene ligger 3 km fra Larvik sentrum, mens arena de to siste dagene ligger vis-a-vis E18 og snaut 10 km fra Larvik sentrum. Til Larvik kommer man seg greit med både bil, ekspressbuss og tog, samt med ferje fra Hirtshals. Det er også kort vei fra Torp lufthavn.

Parkering

Avstand fra parkering til arena 500 – 700m. Det koster 30,- å parkere hver dag eller 100,- samla for alle fire dagene, parkeringsbillett kjøpes i kiosken og vises vaktene når man kjører hjem.

Dag 1 og 2

Arena for løpa de to første dagene blir Ra ungdomsskole som ligger under fem minutter kjøring fra du tar av E-18 ved Farriseidet. Parkering er omtrent 700 meter unna arena.

Kommer man med buss heter stoppestedet Veldrebakken, busstider finner man i reiseplanleggeren til VKT her. Fra busstoppet følges veien som er merka, omtrent 600m opp til skolen og arena.

Vi benytter plassen sør/sørøst for skolen til innløp, lagstelt, kiosk og alle de andre arenafunksjonene. Toaletter blir tilgjengelig på skolen. Dette skal bli en grei og kompakt arena! Etter målgang er det et bra alternativ å velge en dukkert i innsjøen Ulfsbakk i stedet for dusj, siden vi altså har bestilt sol og full sommer.

Torsdagens sprintløp vil gå i området på Veldre, som inkluderer boligfelt med lommer av lettløpt skog.

Kartet er utvida og synfart i fjor og i år. Målestokk 1:4000. Løypeleggere: Per Olav Gulbrandsen og Sindre R. Holt.

Fredagens langdistanse vil gå i området rundt innsjøen Ulfsbakk, nord og vest for arena. Kupert og variert terreng med alt fra områder med lettløpt løvskog til tettere vegetasjon og nedsatt sikt. Løpsområdet har et velutvikla stinett og er godt egnet til veivalgsorientering.

Kartet er synfart på nytt i fjor og i år og vil erstatte det eksisterende kartet over området. Målestokk 1:7500 og 1:5000. Løypeleggere: Ole Petter Aasrum og Anders Kristian Holt.

Dag 3 og 4

Avstanden fra E-18 til parkering på løpa lørdag og søndag blir faktisk null minutter og deretter 500 meter gange til arena. Vi har nok av plass å boltre oss på her og løpsterrenget omkranser arena.

Kommer man med buss heter stoppestedet for ekspressbusser Ringdal E18 (Sandefjord) i reiseplanleggeren til VKT her. Mens ekspressbussenes hjemmesider bruker navnet Ringdalkrysset E18. Dette busstoppet ligger vis-a-vis parkeringa og en følger merking til arena.
Med lokalbussen fra Larvik eller Sandefjord, som kjører gamle E18, heter stoppestedet Holm (rett ved Holms motell) omtrent 1,5 km fra arena. En går da mot og over E18 og havner der ekspressbusstoppen ligger.

Lørdagens mellomdistanse og søndagens forkorta langdistanse vil gå i området nord for næringsområdet. Ringdalskogen består av kupert terreng med en del langsgående åsrygger med bratte skrenter og stup. Blanda skog med både stor åpen løvskog og tettere undervegetasjon i eldre hogstområder. Innimellom finnes det myrområder og noen småvann.

Kartet er synfart på nytt i år og vil erstatte det eksisterende kartet over området. Målestokk 1:7500 og 1:5000. Løypelegger: Jørn Sundby.

Småtroll og barnepass

Det vil være småtrolløype fra arena alle dager, det koster 30,- å være med og det er premie til alle.

Vi vil også tilby et aktivitetstilbud med oppsyn for barn fra 2 års alder på arena, dette er gratis.

Salg på arena

Det blir salg av et variert utvalg varm mat, vafler, kaker og kioskvarer. Sport8 stiller med stort salgstelt med et godt utvalg av treningstøy og o-utstyr på arena alle dager.