Sport8 Ungdomsgaloppen

For de unge, fremadstormende mellom 13 og 20 år blir det ekstra oppmerksomhet og eget opplegg under hele galoppen, dette har vi kalt Sport8 Ungdomsgaloppen. Hver dag konkurreres det om ledertrøyer og poengtrøyer, det blir GPS-tracking av løpere og siste dagen avsluttes det hele med en spennende jaktstart.

Denne Sport8 Ungdomsgaloppen gjelder for klassene D13-14, H13-14, D15-16, H15-16, D17-20, og H17-20.

Et antall løpere i alle disse ungdomsklassene vil løpe med GPS-sender og sporene vil vises direkte på skjerm på arena alle dager. Vi passer også på at ungdommen og de yngre vil få et ekstra fokus fra speaker på arena.

Kampen om trøyene under ungdomsgaloppen starter selvsagt allerede med sprinten på torsdag 6. juli der vinnerne i klassene dagen etter får utdelt ei ledertrøye som de løper med neste dag. Løperne som har flest poeng i hver klasse får utdelt ei poengtrøye som skal brukes neste dag. Kun løpere som fullfører løpet er med i kampen om poengtrøya. For å sanke poeng må en takle de ulike momentene og strekka som er valgt ut i de ulike løypene, dette kan være spurtstrekk, klatrestrekk, intenst postplukk over flere strekk eller et utvalgt langstrekk.

Poengtrøyekonkurransen har følgende regler og poengberegning:

  • Torsdag 6. juli: Poeng deles ut basert på best tid mellom to utvalgte strekk.
  • Fredag 7. juli: Poeng deles ut basert på best tid på et utvalgt veivalgsstrekk.
  • Lørdag 8. juli: Poeng deles ut basert på best tid mellom flere poster i et utvalgt kartlesningsområde av løypen.
  • Søndag 9. juli: Poeng deles basert på best tid mellom to utvalgte poster med stor stigning, et klatrestrekk.

Det deles ut poeng for poengtrøyene for hvert løp etter følgende skala: 100 – 80 – 60 – 50 – 45 – 40 – 35 – 30 – 26 – 22 for henholdsvis 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10 plass. Øvrige løpere som gjennomfører løpet får 20 poeng.

Leder- og poengtrøyer samles deretter inn etter hvert løp og deles ut klokka 10 neste dag til de som leder i hver av ungdomsgaloppens klasser. Skulle det være flere med samme poengsum avgjør loddtrekning hvem som løper med trøya. Dersom samme løper ligger an til å få både leder- og poengtrøya, vil den som ligger på andreplass i kampen om poengtrøya løpe med poengtrøya.

Som en spennende finale for det hele, blir det en jaktstart som avgjør sammenlagtseieren for hver av klassene. Utgangspunktet for jaktstarten er basert på sammenlagt tid etter de tre første løpa og det er derfor første løper over målstreken i hver klasse som vinner!

Etter løpet den siste dagen vil trøyer gis til vinnere av jaktstarten i de ulike klassene, samt til poengkonger i de ulike klassene som har flest poeng til sammen etter alle fire løp. Siste dagen kan disse sammenlagtvinnerne beholde trøyene de får til odel og eie – som et godt minne om Sport8 Ungdomsgaloppen 2017 og Sørlandsgaloppen i Larvik.

Sport8 stiller også med gavekort som premier til de tre beste i hver av klassene i Ungdomsgaloppen som overrekkes under premieutdelinga siste dagen.